HPL-מה זה ? עיצוב מודרני מרמז לעתים קרובות על גימור החזית בחומרים טבעיים – עץ, אבן. למרבה הצער, עץ טבעי בחזית הבניין דורש הכנה מדוקדקת לפני ההתקנה, ותחזוקה כל 3 שנים. עץ טבעי יקר ממינים איכותיים הופך לרוב לבעיה יקרה עוד יותר כמעט מיד לאחר מעבר לבית חדש.
הכסף המושקע בחזית של הבניין צריך להיות נכס ולא התחייבות. הבית צריך לרצות את הבעלים עם חזית ללא תחזוקה וללא בעיות במשך עשרות שנים.
קירות חיצוניים של כל בניין חשופים כל הזמן להשפעת הסביבה , קרינה UV של שמש בקיץ , לחות , רוחות חזקות וגשמים בחורב. עקב השפעה כזו חיפוי של החזית יכול להירהס עם הזמן . מטרתו של כל חיפוי קירות חוץ לשמור על המצב החדש של הבניין.
קיים שלל רחב של חומרים לחיפוי חזיתות. הבולט ביותר היום זה חומר HPL.
לוחות HPL – לוחות חלקים גדולים עם מראה עץ (ולא רק).

HPL-מה זה?
זה לוחות למינט דחוסות בלחץ גבוה וטמפרטורה גבוהה .
לוח מורכב מכמה שכבות של נייר קראפט או סיבי עץ , הנלחצים במילוי שהוא בעיקר שרף אקרילי.
HPL משתמשים לחיפוי קירות חוץ בבניה ירוקה ולחיפוי פנים, החומר שהם עשוים בו לא רעיל ומזיקיקים לסביבה.
הלוח יכול להיות חד-צדדי , הוא יכול להיות צבוע בלבד, או עם ציפוי דקורטיבי.
בשל המגוון הרחב ביותר של טקסטורות וצבעים , HPL משמשים לחיפוי חזיתות של מבנים וגם לוביים של הבניינים.
גמישות טובה של החומר מאפשרת לבצעה חיפוי לא רק על החלקים שטוחים של החזיתות , אלא גם על החלקים מעוגלים .
היתרונות עיקריים של חיפוי ….
גמישות עיצובית;
משקל נמוך;
התקנה פשוטה;
עמידות ארוכת שנים לכל אקלים ומזג אוויר;
קרני השמש אינם משפיעים על צביעת העץ הייחודית.
בHPL יש אוסף עשיר של צבעים דמויי עץ. זהו ההבדל המהותי שלהם מחומרים אחרים.
בנוסף יתרונות היעקריים של לוחות, כגון בידוד רעש, עמידות בלחות, עמידות לקרינת שמש. בשל משקלם הנמוך, עלויות ההובלה מופחתות ותהליך התקנת הפאנלים מואץ, בנוסף, ניתן להשתמש בהן לחיפוי מבנים בכל מספר קומות..
במהלך ההתקנה, אפשר לעבוד עם לוחות HPL במידות גדולות 3050 מ"מ x 1315 מ"מ מבלי לחתוך אותם. יש חברות שיצרות כמה מידות לבחירה,לדוגמה fundermax.
בשל צפיפותם הנמוכה, לוחות הלמינציה קלים לקידוח וגזירה. הם כמעט ולא מחוממים על ידי השמש ואינם מתרחבים.

לוחות HPL עמידים בפני לחץ מכני על שבר וכיפוף. לכלוך מהאוויר כמעט לא מתיישב עליהם. החומר ממנו עשוי של HPL הוא ידידותי לסביבה ואינו פולט חומרים מזיקים לסביבה.

התקנת לוחות HPL מתבצעת בשתי דרכים: עם מסמרות ועם דבק.
התקנה עם דבק מתבצעת במזג אוויר יבש, בטמפרטורת אוויר של 5 מעלות צלזיוס ומעלה. לפני ההדבקה, מערכת המסגרת מנוקה מלכלוך ונדחפת. ואז מודבקים דבק דו צדדי למסגרת, אליה מודבקים הלוחות. זאת התקנה פחוט מומלצת וגם יותר יקרה.
שיטת ההידוק עם מסמרות מתאימה לכל מזג האוויר. בשיטת התקנה זו, מסמרות נראות לעין, אך במקרה של שגיאה במהלך ההתקנה, תוכל להתקין מחדש את לוח HPL בקלות. שיטה זו של התקנת חזיתות זולה יותר ויותר מומלצת.
מה ההבדל בין חיפוי אלוקובונד ל-HPL?
חיפוי חוץ הוא אחד האספקטים החשובים ביותר בכל פרויקט אדריכלי. מעבר לנראות האסתטית שהוא מעניק למבנה, חיפוי איכותי תורם גם לבידוד, לעמידות ולשמירה על שלמות
פתרונות חדשניים לחיפוי קירות במבנים
חיפוי יבש וחזית מאווררת: פתרונות חדשניים לחיפוי קירות במבנים בישראל ובעולם כולו, תחום הבנייה והעיצוב הולך ומתפתח עם טכנולוגיות חדשות שנועדו לשפר את איכות הבנייה
כל מה שצריך לדעת על אלוקובונד
כל מה שצריך לדעת על אלוקובונד: חומר החיפוי המוביל למבנים מודרניים בעולם האדריכלות והבנייה המודרנית, אלוקובונד הפך לאחד מחומרי החיפוי הפופולריים ביותר עבור חזיתות מבנים,
היסטוריה היצור של אלוקובונד
היסטוריית הייצור של אלוקובונד החלה עם הצורך הגובר במוצר חיפוי חזק, קל ועמיד עבור מבנים מסחריים ומודרניים, שהחלו להתפתח בשנות ה-60 וה-70 של המאה ה-20.
מפרט תכני של חיפוי אלוקובונד
מפרט תכני התקנת חיפוי מפרט טכני להתקנת חיפוי אלומיניום קומפוזיט (כגון אלוקובונד) לחזיתות חוץ מתאר את התהליך של התקנה נכונה תוך שמירה על דרישות
אלוקובונד
חיפוי אלוקובונד אלוקובונד חומר לחיפוי חזיתות .חיפוי אלוקובונד קל במשקל ועמיד למשמש. אלוקובונד משתמשים לחיפוי חזיתות של מבני מסחר, תעשייה ובנייני מגורים. אלמנטים של אלוקובונד